Jeg har tømt biblioteket for bøger om web-design, kreativitet og – Ursula K. le Guin.

Changing Planes
er en lille perle af en novellesamling, alle beskrevet som fantasirejser med afrejse fra kedelige ventesale i lufthavne. Ordspillet i titlen må være uoversætteligt – det går både på fly og på de andre dimensioner af verden som kun kan nås på tankens vinger.
Le Guin beskriver først og fremmest anderledes måder (mere eller mindre menneskelige) samfund kunne være på hvis… enkelte personer i puberteten pludselig udviklede vinger og kunne flyve… nogen blev smittet med udødelighed mod deres vijle …en hel planet blev forvandlet til et kommercielt helvede af en temapark …hvis søvn blev afskaffet.
Novellerne er mere i fantasy-genren end science fiction, men en del af dem lader til at foregå i det hainiske univers – Ligesom Mørkets venstre hånd og De udstødte

26/4
Nu ved jeg endelig hvad en oversættelse skulle hedde:
“Mellemlandet”

15/8 2010
Bogen er iøvrigt fremragende illustreret.