Novellesamlingen: Galactic North af Alastair Reynolds kunne foregå tusind år senere end de historier jeg skriver – jeg er glad for, at jeg var kommet godt i gang, inden jeg faldt over denne forfatter. Så vidt jeg ved, er han ikke oversat til dansk – endnu.
AR’s univers er kulsort og fyldt med horrorelementer såsom (ufrivillige) kropslige forandringer, transhumanitet, uhyggelige, men plausible sygdomme, sadistiske skurke. Den oftest forekommende passion er hævn, og hævnerne giver aldrig op, selv ikke efter tusindvis af år.
Novellerne er skarpskårne og sjældent mere end tyve sider lange – Forfatteren kommer hurtigt frem til den fornøjeligt frygtelige slutning.
Historierne foregår i et shared universe, ligesom Larry Nivens “Known Space” eller det “Hainiske Univers” som jeg nævnte i et tidligere indlæg om le Guin. Forfatterens efterord handler netop om dette, at skrive fortællinger med samme baggrundshistorie.