Det var en inspirerende uge på Testrup højskole. Først var jeg skuffet over at Helle Helle – en yndlingsforfatter – ikke kom, men jeg fik en meget fin lærer, Mads Eslund i fiktion. Vi læste en masse tekster jeg ikke har lagt mærke til før og vi læste korte tekster, vi selv skrev til lejligheden. Hver dag havde et nyt tema: Portræt, drøm, digression m.m og jeg fik skrevet et par tekster, der i øvrigt overhovedet ikke var fiktive. Ovenikøbet noget der kunne minde om et digt i sin struktur. Måske bli’r jeg engang modig nok til at offentliggøre det.
Det meste vi skrev var i nutid, lagde jeg mærke til. Måske den nemmeste tid at begynde i? Handlingen er i gang. Alt hvad man ser er. Bare skriv det, der er.
Jeg fik nogle ideer til nogle mere stillestående tekster.

Jeg har en lang liste med hjem over ting jeg skal have læst. Alle kursisterne eeeelskede bøger og havde masser af læseforslag.

Vi snakkede om teksternes form og udtryk på en måde jeg ikke har oplevet før. Eller måske hørte jeg også om disse ting i gymnasiet uden at det fæstnede sig?
Man skal være kommet til spørgsmålet i sit liv før svaret gi’r mening. Da jeg var nitten år gav en tooghalvfemsårig mig dette råd: “Få dig nogle børnebørn, det er den bedste ting i livet”.
Denne blog burde have heddet “Gode råd i utide”.

Mads Eslund var så venlig at give kritik på “Fremmedgjort“. Han havde nogle indledende fordomme om science fiktion han første skulle af med, som jeg synes er mærkelige, for jeg har det lige omvendt med historier: jeg elsker det sug det gir, når man bli’r kastet ind i fortællingen uden fodfæste og jeg læser gerne tekster af lidt ringere litterær kvalitet, hvis de tilbyder det sug. Men bortset fra det, mente han historien var velskrevet – og så havde han sat røde bølgelinier under alle afsnit med patos … Og – Mads mente ikke det var nødvendigt at understrege macGuffins og ledetråde i noveller – noget man ellers skal være omhyggelig med i filmmanusskripter, hvor folk jo ikke kan bladre tilbage i filmen og læse igen, hvis der er noget de ikke får fat i.

Og da jeg kom hjem fik jeg at vide at “Debriefing af Hibernauter” kommer med i antologien “Under overfladen 4“.
16/12/10 Samlingen anmeldt i Den Elektriske Kanin her.
17/01/11 Samme anmeldelse gengivet på Litteratursiden