Nu hvor jeg får gået meget mere tur i omegnen (med hunden) synes jeg det er en skam at AABs gårdmænd gør sig så store anstrengelser for at få de meget store arealer rundt om blokkene til at være så kedelige. Med den samme arbejdsindsats kunne områderne være haver eller natur eller et spændende mix. Nu er det bare arealer. Slået græs, varmemesterklippede buske, der aldrig blomstrer, sprøjtede kanter af slimet jord, der holder pindsvin og småfugle væk.
F.eks kunne de buske der står lige uden for folks døre lisså godt være solbær, ribs og stikkelsbær i stedet for skamklippet potentil med åndenød.

Eller med andre ord: disse halvoffentlige steder blir passet uden nænsomhed og ud fra en usagt hypotese om hvad “man” syns er pænt. Børn bli’r forvist til præfabrikerede legepladser og træer blir beskåret, så de ikke egner sig til klatretræer. Buskene bli’r sprøjtet på undersiden, så man hverken tør la børn eller hunde lege under dem.
Hvad med f.eks at tage en af de syv (!) ens græsarealer 142×22 m2 på anden side af de rigelige bil-parkeringspladser og tilplante fra kant til kant med bambus – det ville blive alletiders uforudsigelige labyrint for børn og barnlige sjæle og det vil være fuldstændig “pleje”frit.
En anden af disse kønsløse græsflader ku’ tilplantes med en tæt skov af lærk og birk – og det bare fordi det er så umådelig smukke træer.
En tredie ku hegnes ind og være en lille hundepark.
Trylle, trylle, formålsløse firkanter, der så godt ud på arkitekttegningen er nu blevet til en serie haver som indbyder til spadseretur og bevægelse langs den r..syge Sønderskovvej.

Sønderskovvej er tænkt til biler. Den der kører i bil kan glæde sig over de store, grønne enkle flader, som er letopfattelige for den der kører 65-70 eller mere gennem forstaden. Et mere varieret udtryk vil motivere til lavere hastighed. Jeg tror, jeg sender et brev til AAB.
Og måske Stiften. Jeg syns det på tide vi snakker om hvem der faktisk har bestemt at vores omgivelser ser ud som de gør – og om den største kvalitet ved et areal er, at det er nemt at “passe” – læs “køre rundt med larmende havetraktor i timevis på dejlige sommerdage, hvor det ikke regner for meget til at man kan køre rundt på larmende havetraktor”.