En dag sidste efterår, efter parken Æblehaven blev lagt op opdagede jeg at nogen må ha gået og sprøjtet med plantegift.

I år er det så fortsat med sprøjtning mod tokimbladede planter.Man kan se det ved at nogle planter gror amok i spiraler indtil de falder døde om.
Det gør bare ondt i min økologiske hjerte at se den smukke park blive ødelagt på den måde. så jeg skrev til kommunen og spurgte om det var dem. De har svaret, at det er det i hvert fald ikke.
Det er bare så kedeligt når der kun er græs, græs. græs i en park. Der er intet at fæstne blikket på og intet, der markerer årets gang.Det ser så trist og industrielt ud med sprøjtet græs.
Usprøjtet græs bliver efterhånden et samfund af forskellige små blomster, der kan nære de vilde bier.Måske er der nogen, der synes at blandede plantesamfund ser forfærdeligt rodede ud. Der hvor jeg ser natur, ser andre sjusket og upasset område. Nogen mennesker synes det er pænere hvis der er bar jord, end hvis der er planter, der er kommet af sig selv. Her er sprøjtet med round up under bænken.Desværre er der også brugt “plænerens” e.l. helt ned mod bækken sådan så bækken nu, et par dage efter, er helt død.Organismer, der lever i vand er meget sarte og kan ikke tåle det mindste pust at den gift der er brugt.
Bækken bliver også brugt af ænder der raster, af hunde der leger og drikker og af børn der bygger dæmninger. Her er sprøjtet helt ned til børnenes dæmninger.Det, der gjorde parken så fin – at den bliver brugt af alle mulige mennesker og dyr hele døgnet, er ved at blive ødelagt. Her plukker småbørn blomster – og går rundt i det lange, sprøjtede græs.
Jeg har snakket med kommunen, med de omkringliggende institutioner, med Elstedhøjs bestyrelse, med Æblevængets bestyrelse, og ingen tager ansvar for sprøjtningen. Kommunen siger, at finder de ud af, hvem det er, vil de melde vedkommende til politiet. Jeg håber den artikel Lokalavisen skriver om sagen vil sætte en stopper for ødelæggelsen af parkens miljø.