Det var en stor oplevelse at møde Alastair Reynolds på Fantasticon 2012 i weekenden – han signerede mine eksemplarer af Galactic North og Zima blue/ Diamond dogs og vi snakkede om, hvad der havde inspireret ham til Diamond dogs (det er den med tårnet med gåderne). Han fortalte, at det var de mennesker, der bliver ved og ved med at bestige bjerge, på trods af, at de får skader og deres lemmer må amputeres. og så spurgte han mig om jeg også er forfatter.
Jeg svarede: It’s not my daytime job.
Og kom til at tænke på én af mine kursister, der blev stiktosset på mig, da jeg for et par år siden begyndte at indrømme, at jeg skriver historier i min fritid. Hun sagde: Man kan ikke sige, at man er forfatter, hvis man ikke har udgivet noget. På det tidspunkt havde jeg sendt “Debriefing af hibernauter” ind til Science fiktion cirklens årlige antologi, men endnu ikke fået svar på, om den var kommet med.

Skal der virkelig være nogle andre, der anerkender ens ting, før man “er” noget? Skal man tjene penge på det, før det gælder? Skal man vinde?
Jeg er selvfølgelig dybt uenig. Jeg synes der er nogle store kvaliteter i, at alle har ret til at udfolde sig kunstnerisk og kreativt. Jeg ville ønske at mange flere mennesker ville gå på gaden og synge. Jeg ville ønske at folk realiserede deres ideer f.eks i deres haver i stedet for at indrette dem med spøjteforgiftede græsflader som “man” synes, man skal have. Jeg ville ønske at folk gik klædt, som de har lyst til – med fløjlskjoler og flagrekapper til hverdag, i stedet for at komme og kigge halvt misundeligt, halvt overbærende på de få, der går linen ud en sjælden gang i nørdreservaterne.

Jeg mødte en masse på Fantasticon, som jeg ellers kun har truffet virtuelt – og jeg mødte også nogen af dem, hvis noveller jeg har anmeldt her på bloggen – også dem, hvis værker jeg har været ret kritisk over for … men de tog det heldigvis pænt. Så eventuelle bloglæser: jeg vil fortsætte med at anmelde de nye, danske, fantastiske noveller jeg får fat på.

Det sidste års tid har jeg ikke fået skrevet ret meget (færdigt). Så til min egen ærgrelse har jeg naturligvis ikke noveller med i hverken LUO6 eller Kandors Ny dansk fantasy 2. Men så kan jeg have fornøjelsen af at læse dem uden at sammenligne dem med min egen lille, kære gris. Jeg venter i spænding på, at de udkommer.

NB: Man kan finde min novelle “Fremmedgjort” i Fantasticon 2012s programbog “Kosmos og katastrofer, noveller og essays” redigeret af Klaus Æ. Mogensen udgivet gennem forlaget Ny Science Fiction.
Fremmedgjort har før været trykt i magasinet Himmelskibet.

Og – her i sidste uge lykkedes det endelig at skrive en fortælling færdig – en meget sort fremtidsvision i Konglomerat-serien.