Bare lige i al korthed: FIREFLY! Anbefales!
En virkelig charmerende TV-serie fra 2002 om en lille bande moralske rumpirater i et western univers. Serien foregår efter Jordens undergang vist nok omkring solsystemet, hvor de ydre planeters måner er blevet terraformede (og har fået 1G tyngdekraft?).

TV-serien er 13 afsnit kort og kvaliteten stiger stejlt gennem sæsonen til de sidste ret syrede og finurlige afsnit.
Western universet betyder at karaktererne er cool klædt, bander konstant på kinesisk (!) og der er en del western-plot med nybyggerproblemer på de terraformede måner (der ligner det vestamerikanske ørkenbagland på en prik) .

Det er ikke alle afsnittene, der er science fiction i den forstand, at de indeholder et novum med beydning for handlingen. Nogle af afsnittene – især de første – kunne lige så godt være en del at en traditionel western-serie placeret på Jorden i 18xx. Meeen, det istandsatte og slidte rumskib de flyver i, Serenity, er så fint lavet at det er nok scifi-lir for i hvert fald denne science fiction-afficionado.

24 sept. ’13:
Ok, jeg har lige fundet en faktuel fejl i indlægget: Firefly finder IKKE sted omkring Solsystemet, men omkring et multi-stjernesystem, iflg. http://firefly.wikia.com/wiki/The_Verse
Her: er et plausibelt kort over ‘verset.

… Kommaer og stavefejl retter jeg hen ad vejen uden at datere …