Turen ad Fury Road førte til en midlertidig besættelse af den meget vellignende 😉 skuespiller Tom Hardy og gennemsyn af alle de film og tv-serier jeg ku få fat på hvor han er med.

I Inception spiller Hardy med et glimt i øjet i den ellers meget alvorlige og seriøse stemning. Jeg ku godt li filmen for dens fantastiske drømme-novum og den smukke musik.

8/7 2015
: Ved andet gensyn morede jeg mig over, at Hardys karaktér spiller Eames, the forger (forfalskeren) i Inception. En “forger” er en der projekterer / spiller andre mennesker i drømme. Så skuespilleren Hardy spiller skuespilleren Eames.
Nolan har beskrevet i interviews at filmen reflekterer over hans eget liv som instruktør – at han i en periode aldrig var hjemme hos sine børn.
Filmens drømmeunivers er en parafrase over film i det hele taget – i drømme er der aldrig nogen transport fra det ene sted til det andet – og det er der heller ikke i film.
Eames fanfic her.

Batman the Dark Knigt Rises
var drabeligt lang og kedelig – og Hardys nydelige fjæs er gemt bag en maske – synd og skam er det.

Lawless
– drengerøvsfilm om forbudstiden i USA. Muligheden for at lave en smuk miljøskildring er tabt på gulvet i en rodet dramatisering og generiske banaliteter. Men Hardy spiller tavse knudemand så fint og indædt.

The Drop
. Argh, endnu en hundrede mænd og én Smølfine-film. Hvad er der GALT med jer, filmmanuskriptforfattere, instruktører og producenter? Lever I i en postapokalyptisk alle-kvinder-er-uddøde tid, eller hvad? Jeg tager aldrig film med lutter mænd i ned fra hylden uden at have en virkelig god grund til det. F.eks at der er en favoritskuespiller i, eller, at den er kendt som et mesterværk – på Das Boot-niveau. Men en rigtig fin film, bortset fra det, båret af karakterdrevet plot. Bonus, der er hundehvalp med i filmen.

The Virgin Queen
, fra BBC 2005. Næ! Wow! Romantisk guf! Pibekraver, skinkeærmer, silkeskjorter, læderbukser! Denne korte tv-serie er i dvd-versionen klippet sammen til 200 minutters dramatisering af Dronning Elizabeth d. 1 og hendes 40 år lange kærlighed til/venskab med Robert Dudley, 1 jarl af Leicester. Og Tom Hardy er den mest sexede tvudgave af Dudley, nogensinde. I denne tv-serie er han så tiltrækkende at det er forbløffende at Elizabeth sku’ ku’ ha’ holdt sig jomfru, trods alle de politiske vanskeligheder, der gjorde et ægteskab mellem de to kærester/venner umuligt. Sidste afsnit af serien, der handler om Elizabeths alderdom, er hjerteskærende pinagtig og sørgelig, selvom makeuppen er utroværdig.

Heidi Tvedgaard Lund har skrevet et godt portræt af Tom Hardy som skuespiller på Pulp Magazine.

The Virgin Queen flyttede min opmærksomhed til forholdet mellem Elizabeth d. 1 og Robert Dudley. De to var et helt andet sted i deres forhold til hinanden end deres samtidige. Der er noget moderne ved deres kamp for selv at definere deres forhold. Der var en lighed, en gensidig respekt mellem dem, trods det (eller pga?), at hun var hans chef og trods det, at de levede i et totalt mandsdomineret samfund. Både Elizabeth og Dudley var specielle personer.
De var begge meget begavede, meget charmerende og meget provokerende. Masser af kildetekst og gode forklaringer findes på hjemmesiden allthingsrobertdudley.
– Bla andet dette brev hvor Robin bekymrer sig fordi Elizabeth blev gnaven da han giftede sig med
hofdamen Lettie efter 18 års ventetid. Hans fortvivlede brev
til Cecil (Elizabeths superkloge statsminister) giver hans meget sammensatte
følelser udtryk. Dels var han bange for, hvad der ville ske, hvis dronningens nåde helt ville blive trukket tilbage.
– Robert Dudleys indtægt bestod
udelukkende af dronningens gaver. Han var bange for at blive ombragt af en
evt. gemal til dronningen. Og han var bitter over, at de tyve år
han havde arbejdet for dronningen ikke gav ham nogen sikkerhed. Og han
savnede sin allerbedste ven, hendes majestæt, dronning Elizabeth, oveni
alle de andre følelser.
(Jeg bruger ordet ombragt i stedet for
myrdet fordi pludselig, unaturlig død var en forventelig arbejdsskade
for hofmænd ved i de europæiske hoffer i 1500-tallet. – Især i
forbindelse med regimeskifte)

Man kan fortolke uendeligt på deres forhold.
Gad vide hvad de virkelig tænkte, når de ikke spillede deres respektive roller som høvisk hofmand og enevældig dronning? Jeg var nødt til at fanfic’e dem.

Lige i dag er det forholdene ved hoffet i England i 1500tallet generelt, der interesserer mig. Jeg tænker det kunne være lidt spændende at skrive en novelle om en sommerdag i Robert Dudleys barndom. Lige omkring det tidspunkt hvor Henrik d VIIIs stakkels femte kone bliver aflivet. På det tidspunkt bliver Elizabeth og Robert undervist sammen. Hvordan mon det gik til?