Hvert år uddeler Niels Klim-prisen priser til de bedste science fiction-noveller, -langnoveller og -kortromaner skrevet på dansk eller oversat til dansk.
Prisen er en læserpris. Alle, der har læst nogle af novellerne kan stemme på deres favoritter.

Og nu er tiden kommet til at nominere for noveller udgivet i 2016! (Dvs historier udgivet på dansk for første gang fra 15. november 2015 til 15. november 2016)
Bloggeren Ommadawn (Lise Andreasen) har samlet en liste over samtlige værker her: http://www.ommadawn.dk/nk2016/nielsklimnominering510278.php

Man behøver ikke at have læst dem alle sammen for at nominere. I første omgang kan man stemme på alle dem, som man synes, der var nogle kvaliteter ved og håbe, at nogle andre har læst dem, man ikke selv har læst og nominerer dem, så det bliver nogenlunde retfærdigt. Hvis der er kategorier, hvor man ikke har læst en eneste fortælling, lader man bare være med at stemme i den kategori.

De fortællinger der får flest nomineringer, går så videre til anden runde. I anden runde er der højest fem fortællinger i hver kategori. De nominerede offentliggør gerne deres historier, så man får en chance for at få læst alle (eller nogen flere) af dem og dermed kan give en stemme på den historie, man synes er den bedste. – Mere om det en gang i februar i det nye år.

Hvis du vil være med til at nominere årets bedste danske sciencefictionhistorier til Niels Klim-prisen så kan du melde dig til her: http://www.ommadawn.dk/nielsklim/oprettelse.html
Det er gratis 🙂

Note: Jeg har selv lige stemt og det var rigtig svært at skulle nøjes med fem historier i kategorien noveller. Der er mindst det dobbelte antal gode kandidater, synes jeg. Heldigvis må man ikke stemme på sin egen fortælling 😉